Social

ATENTIE! Narcise salbatice dintr-o rezervatie naturala, arate cu plugul intr-un mod barbar!

ADIO! Se refac peste 20 de ani, in cel mai fericit caz…

In urma cu putin timp, asociatia Milvus Grup din Tirgu Mures, a transmis un mesaj in urma incidentului in care a fost bagat plugul si arata o portiune de teren, care face parte din aria protejată în care cresc narcise sălbatice, şi alte specii rare protejate la nivel european.

??Mulțumim narciselor că existau în aria protejată care a fost distrusă de agricultura intensivă în județul Sibiu. Narcisele nu erau cele mai valoroase specii din pajiște, dar erau cele mai cunoscute. Credem că fără ele, acest act barbar rămâne doar un alt caz din miile de altele legate de dispariția unor pajiști valoroase, care se întâmplă anual în România, la care autoritățile nu reacționează deloc.

Felicitări colegilor din Sibiu pentru perseverența cu care încearcă să salveze valorile naturale. Aratul pajiștilor valoroase este printre cele mai mari amenințări pentru natura din România. Să sperăm că acest caz mediatizat, care a atras și atenția Ministerului Mediului va ajuta la salvarea pajiștilor valoroase din România.”

Specialiștii aproximează că pentru refacerea zonei, chiar și în condițiile în care acum este oprită orice altă intervenție, ar fi nevoie de cel puțin 20 – 25 de ani.

Singura arie protejată de interes național din județul Sibiu în care cresc narcise sălbatice, dar și specii rare protejate la nivel european, a fost arată, scrie Turnul Sfatului. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a reacționat doar pe Facebook. ”Am cerut interventia IMEDIATA a Garzii de Mediu! Vinovatii trebuie sa fie pedepsiti EXEMPLAR! Sunt fapte ireparabile, pe care trebuie sa le prevenim, stopam, pedepsim, pana nu este prea tarziu!”

MS /  Foto: colaj turnulsfatului.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ATENTIE! Narcise salbatice dintr-o rezervatie naturala, arate cu plugul intr-un mod barbar!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button