Social

Berile cu arome de fructe, pline de E-uri!

Organizația de protecția consmatorilor InfoCons atrage atenția, într-un studiu național făcut pentru ultimii 4 ani, că cele mai toxice beri sunt cele cărora li se adaugă tot felul de arome de fructe.

Șeful InfoCons, Sorin Mierlea, subliniază că e vorba de aditivi și coloranți care doar au gustul fructului respectiv și nu de suc natural adăugat berii:

Se constată, în timp, o mărire a catităților de aditivi, coloranți și conservanți, și atunci e important să citim eticheta. Fiindcă aceste produse, de cele mai multe ori nici măcar nu au fruct ci au practic o aromă de…, un gust de…. iar când discutăm de acest studiu, vedem că în ultimii ani au crescut cantitățile de E-uri. Să ne uităm, dacă chiar vrem o astfel de băutură cu un fruct, alcoolică sau non-alcoolică, luăm o bere o bere făcută din hamei și dacă chiar vrem tăiem două felii de lămâie și le punem în berea respectivă, până la urmă ne face o bere cu lămâie mult mai bună și mult mai aproape de ceea ce ne dorim, decât un astfel de produs.

Studiul InfoCons (ce poate fi accesat la adresa www.infocons.ro) menționează că există sortimente de bere cu arome de fructe cu până la 13 E-uri, cei mai utilizați aditivi fiind acidul citric (330), guma de carruba (E410) și acidul ascorbic (E300).

Sorin Mierlea subliniază că riscul de îmbolnăviri crește dacă adăugăm berii și sucurilor diverse alimente ce conțin E-uri, precum mezelurile, conservele sau dulciurile, dar și la utilizarea unor produse alimentare.

Valeriu Russu

The post Berile cu arome de fructe, pline de E-uri! appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Berile cu arome de fructe, pline de E-uri!

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button