Bilanțul pagubelor produse de ploile torențiale, în Bistriţa-Năsăud

bilantul pagubelor produse de ploile torentiale in bistrita nasaud

Ploile din ultimele zile au creat probleme în mai multe judeţe, printre cele mai afectate fiind Bistriţa-Năsăud, care a fost şi ieri, până la ora 15:00, sub incidenţa unui cod roşu de inundaţii. În judeţ, apele s-au revărsat în 15 localităţi, printre care Bistriţa şi Sângeroz-Băi.

32 de persoane au fost evacuate, câteva locuinţe au fost distruse, 330 de case au fost avariate, două diguri au fost rupte, iar mai multe fântâni au fost colmatate. De asemenea, apele au acoperit peste 1.000 de hectare de teren, precum şi drumuri naţionale, judeţene şi comunale. Anumite porţiuni de căi ferate au fost umplute de aluviuni, 22 de poduri şi peste 100 de podeţe fiind distruse.

Autorităţile locale din Bistriţa-Năsăud fac o evaluare a pagubelor provocate de intemperii, pentru a solicita fonduri de la bugetul de stat, destinate sprijinirii populaţiei afectate.

În ultimele zile, MAI a avut pregătiţi peste 5.000 de oameni pentru intervenţiile pe teren în comunităţile afectate de ploile abundente şi inundaţii.

The post Bilanțul pagubelor produse de ploile torențiale, în Bistriţa-Năsăud appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Bilanțul pagubelor produse de ploile torențiale, în Bistriţa-Năsăud

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.