Social

Campania care aduce în discuție siguranța elevilor

”10 pentru Siguranță” este o campanie desfășurată de Inspectoratul de Poliţie Județean (IPJ) Mureș, alături de Instituția Prefectului Județului Mureș, Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Mureș, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Mureș, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Colonel Sabin Motora” Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al Județului Mureș, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Mureș şi Serviciul Județean Anticorupție Mureş.

Polițiștii, jandarmii și pompierii promovează mesajul siguranței în școli pentru că ”începutul noului an școlar reprezintă o perioadă oportună pentru inițierea unei astfel de campanii tocmai datorită faptului că are loc  într-un mediu unde principalul scop este acela de a informa. Copiilor, părinților dar și cadrelor didactice li se va prezenta conduita preventivă pentru creșterea gradului de siguranță”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, subcomisarul de poliție Natalia Dulău, sociolog la Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității din cadrul IPJ Mureș.

Ochelarii care simulează consumul de droguri

Vineri, 13 septembrie, activitatea s-a desfășurat la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureş, unde partenerii campaniei, respectiv Inspectoratul de Jandarmi Județean “Colonel Sabin Motora” Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al Județului Mureș şi Gruparea de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, au discutat cu elevii despre siguranța și pericolele care stau la baza nepăsării în ceea ce privește atitudinea fiecăruia, au desfășurat, de asemenea, o serie de activități de informare cu privire la pericolul consumului de droguri sau alcool.

”În cadrul acestei campanii, elevii au putut experimenta cum vede o persoană care a consumat substanțe interzise sau alcool folosindu-se de ochelarii care simulează aceste stări”, a precizat subcomisarul de poliție Natalia Dulău.

”Ochelarii de beție” induc o stare în care persoana are vederea scăzută, viziune dublă, timp de răspuns mai greu și prezintă dificultăți în menținerea echilibrului .

”Ochelarii de droguri” simulează unele efecte care pot fi declanșate de consumul de substanțe interzise și anume: dezorientarea, deficitul de vedere, senzația de pierdere a controlului și schimbarea culorilor.

”Siguranța trebuie să aibă continuitate”

Motivul pentru care cadrele didactice sunt un factor foarte important în această campanie este, după cum susține și subcomisarul Natalia Dulău, că ”siguranța trebuie să aibă continuitate”. Această continuitate o reprezintă tocmai cadrele didactice fiind prezente în viața de zi cu zi a elevilor.

Campania ”10 pentru Siguranță” se va desfășura până în data de 20 septembrie și la alte școli din județul Mureș și are ca scop reamintirea măsurilor pentru siguranța tinerilor dar și a comunității.

Andreea GONDOR

 

Post-ul Campania care aduce în discuție siguranța elevilor apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Campania care aduce în discuție siguranța elevilor

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button