Campania IPJ Mureș privind siguranța elevilor, preluată în premieră la nivel național

campania ipj mures privind siguranta elevilor preluata in premiera la nivel national

Este vorba de campania „10 pentru Siguranţă” care se va desfășura în perioada 9-20 septembrie, în întreaga țară.
Și pentru că luni începe deja școala, astăzi a început, în Piața Teatrului din Tg. Mureș, distribuirea de pliante informative către populație. La acțiune au participat polițiști, jandarmi și pompieri.
Subcomisarul de poliție, Natalia Dulău, sociolog la Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității din cadrul IJP Mureș:

În județul Mureș derulăm această campanie de 6 ani, dar la nivel de minister a fost luat ca şi model de bună practică și este primul an în care acest mesaj este unitar la nivel național. Astfel, începem anul școlar cu mesajul ”10 pentru Siguranță”, cu o activitate de distribuire de orare școlare cu mesaje preventive, adaptate fiecărui ciclu preuniversitar în parte. Materialele vor fi distribuite prin rețeaua de librării din județ.

Reprezentanții instituțiilor implicate în campanie le-au explicat elevilor importanța mesajelor din pliante.
O adolescentă de vârsta fetelor dispărute din Caracal și un băiețel de clasa întâi însoțit de mama sa, au demonstrat că știu ce au de făcut pentru a se proteja:

Începând de luni, 9 septembrie, pliantele cu sfaturi pentru siguranța copiilor vor fi disponibile, gratuit, în librăriile din județul Mureș.

Valeriu Russu

The post Campania IPJ Mureș privind siguranța elevilor, preluată în premieră la nivel național appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Campania IPJ Mureș privind siguranța elevilor, preluată în premieră la nivel național

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.