Caravana “Fii pregătit!” va ajunge la sfârșitul săptămânii în Harghita

caravana fii pregatit va ajunge la sfarsitul saptamanii in harghita

Timp de două zile, între orele 09:00 și 17:00, personalul ISU Harghita va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.
Caravana va fi instalată sâmbătă pe platoul din centrul municipiului M.Ciuc, iar duminică în parcarea magazinului Lidl din Odorheiu Secuiesc.
Ce includ cursurile ne spune purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu:

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Acesta este al patrulea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației.
Caravana va ajunge și în alte localități din județul Harghita:

După opririle din Miercurea-Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, în luna iunie, Caravana va mai ajunge și în Chișineu Criș (22 Iunie), Sebiș (23 Iunie), Târgu Secuiesc (29 Iunie) și Baraolt (30 Iunie). În trei ani de la lansare, caravana a parcurs peste 47.000 de kilometri și a ajuns în 134 de localități. Mai mult de 900 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 31.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.400 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 150.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență.

Cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” sunt gratuite. Cei care doresc să participe se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

Corina Fontu

The post Caravana “Fii pregătit!” va ajunge la sfârșitul săptămânii în Harghita appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Caravana “Fii pregătit!” va ajunge la sfârșitul săptămânii în Harghita

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.