Case și gospodării inundate în zona Ciucului

case si gospodarii inundate in zona ciucului

Ieri mai multe localități din jud. Harghita s-au aflat timp de aproape trei ore sub incidența a trei avertizări consecutive COD PORTOCALIU de ploi torenţiale ce au depășit local 35-40l/mp.
În urma ploilor, pompierii militari și voluntarii au acționat în comunele Ciucsângeorgiu și Sânmartin pentru evacuarea apei acumulate din pivniţele și gospodăriile localnicilor.

Alina Ciobotariu, purtătorul de cuvânt al ISU Harghita:

De asemenea, în cursul nopții timp de aproape 3 ore 758 de consumatori din localităţile: Sânmartin, Cinod şi Eghersec au rămas fără current electric din cauza a 2 brazi căzuţi pe reţeaua electrică.
Si astăzi, pomperii harghiteni intervin pentru evacuarea apei din zonele afectate, mai ales că județul se află până la ora 23,00 sub atenționare cod galben de ploi și vijelii, a mai spus Alina Ciobotariu:

Pompierii sfătuiesc populația ca pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.
Pentru evitarea acumulării apei oamenii sunt sfătuiți să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor.

Bianca Tomuț

The post Case și gospodării inundate în zona Ciucului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Case și gospodării inundate în zona Ciucului

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.