Social

Cel mai mare planetariu din România a fost inaugurat astăzi

Acesta se află la Salina Slănic Prahova, la 208 metri adâncime. Investiţia a depăşit două milioane de lei şi a beneficiat de finanţare europeană.

Marcăm astăzi 50 de ani de la prima aselenizare într-un loc cu totul şi cu totul special, la 208 metri sub pământ. Alături de mine se află singurul cosmonaut pe care îl are România, domnul Dumitru Prunariu:

Ziua de astăzi este o zi specială. Planetariul este infrastructura, construcţia care atrage foarte mulţi oameni, în cadrul căruia se face educaţie, în cadrul căruia se fac prezentări de filme legate de spaţiul cosmic. Este un contrast deosebit faptul că vorbim despre cosmos sub pământ. Cercetările spaţiale pot să fie efectuate oriunde, cu orice tehnologie care poate fi folosită ulterior, după ce a fost dezvoltată pentru spaţiu şi sub pământ.

Reporter: Care este senzaţia să vedeţi stelele la 208 metri sub pământ?

Dumitru Prunariu: E o experienţă interesantă. Nu mă aşteptam să văd aşa ceva. Da, merită să cobori sub pământ, să vezi cerul mai bine. Atmosfera e apropiată cu a unui alt corp ceresc şi e foarte interesant.

The post Cel mai mare planetariu din România a fost inaugurat astăzi appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cel mai mare planetariu din România a fost inaugurat astăzi

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button