Social

Cimitirul Eroilor din Valea Uzului ar putea fi preluat de MApN

Guvernul propune ca Ministerul Apărării să preia Cimitirul Eroilor din Valea Uzului şi să-i consacre statutul de cimitir internaţional, după incidentele din ultima perioadă. Decizia ar urma să fie luată după consultări cu toate părţile implicate.
Premierul Viorica Dăncilă solicită ferm respectarea simbolurilor statale ale României şi normele de ordine publică şi face apel la responsabilitate în ceea ce priveşte acţiunile şi declaraţiile politice referitoare la situaţia din Valea Uzului.
Amintim că Poliţia a deschis un dosar penal după ce joi o mie de reprezentanţi ai unor organizaţii româneşti au forţat intrarea în Cimitirul din Valea Uzului pentru a participa la o comemorare de Ziua Eroilor.
Cimitirul a fost închis pentru o lună de autorităţile locale, în urma unui conflict declanşat între români şi maghiari, după ce câteva zeci de cruci închinate eroilor români au fost amplasate în edificiul în care se odihnesc soldaţi unguri, germani, ruşi, români, sârbi şi austrieci care au luptat în ambele războaie mondiale.

The post Cimitirul Eroilor din Valea Uzului ar putea fi preluat de MApN appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cimitirul Eroilor din Valea Uzului ar putea fi preluat de MApN

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button