Social

CIVISM. MagicHome, un refugiu al părinților cu copii bolnavi de cancer, funcționează și la Tirgu Mureș!

Un apartament MagicHome oferă gratuit familiilor cu copii diagnosticați cu cancer sau alte forme grave de boală, locuri de dormit și toate facilitățile unei case pe perioada tratamentului sau atunci când vin la Tîrgu-Mureș pentru analize.

„MagicHome este un adăpost în care părinții pot veni să-și gătească mâncare, pot să doarmă, pot să-și spele lucrurile. Este un apartament cu toate dotările. Frigiderul este întotdeauna plin atunci când avem părinți în care sau când vin cu copiii. Bineînțeles că el se adresează cu precădere părinților cu copii ce au afecțiuni oncologice, copiilor cu arsuri dar dorim să ajutăm și alte persoane dacă avem spațiu disponibil,” a declarat pentru radiomures.ro, coordonatorul proiectului Florența Ilie.

„Avem în Cluj două MagicHome, la București 3 MagicHome, la Craiova unul, la Iași – o casă, la Chișinău, tocmai am deschis de curând, avem la Viena și avem la Târgu-Mureș. Așa funcționăm în acest moment cu 11 MagicHome. În curând, vom deschide și în Timișoara și sperăm să deschidem cât mai repede și casa cea mare, de la care de fapt a pornit proiectul, MagicHome Fundeni, de lângă spital,” mai spune Florența Ilie.

MagicHome este unul dintre proiectele Asociației MagiCamp, fondată în 2014 de Melania Medeleanu şi Vlad Voiculescu. Cei care doresc, pot ajuta acest proiect prin dirijarea a 2% din impozit către asociație sau pot face donații lunare, 2 euro prin SMS la 8844, cu cuvântul MAGIC.

Sursa: radiomures.ro


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CIVISM. MagicHome, un refugiu al părinților cu copii bolnavi de cancer, funcționează și la Tirgu Mureș!

Credit autor: ms.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button