Social

CJPC Mureș are nevoie de un laborator pentru verificarea dublei calități a produselor

Comisarul șef adjunct al Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș, Liviu Todoran, a declarat azi, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că verificarea dublei calități a produselor se poate face doar cu costuri mari și mai ales cu analize efectuate în străinătate.

Liviu Todoran a subliniat că trebuie demarate procedurile pentru înființarea unui laborator specializat la Târgu Mureș.

Verificarea dublei calități este îngreunată extraordinar de mult de lipsa laboratoarelor de analiză. Vreau, cu ajutorul Prefecturii și al Primăriei, să găsim un spațiu în care să se creeze un laborator regional, depinde de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Liviu Todoran crede că înființarea unui astfel de laborator complex ar putea dura câțiva ani.

Cam 5 ani durează o agreare totală a unui laborator, sub toate aspectele, bacteriologic și de testare ADN, au fost multe deficiențe în care am fi avut nevoie de aceste analize. De exemplu, pentru introducerea de carne de cal în conservă de vită, a trebuit să facem analiză la Cracovia sau la Modena, și au costat sute de mii de euro.

În primele 8 luni ale acestui an, CJPC Mureș a înregistrat peste 200 de reclamații de la consumatori referitoare la calitatea produselor alimentare.

Raluca Creț

The post CJPC Mureș are nevoie de un laborator pentru verificarea dublei calități a produselor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: CJPC Mureș are nevoie de un laborator pentru verificarea dublei calități a produselor

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button