Social

Companiile de IT de pe piaţa românească se confruntă cu o lipsă de personal

Piaţa de IT din România a crescut de cinci ori în ultimii cincisprezece ani, atingând valoarea de 5 miliarde de euro, a declarat la o conferinţă directorul executiv al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii, Gabriela Mechea.

Ea a precizat că, dintre cele câteva sute de companii prezente pe piaţa românească, 91% sunt cu capital românesc şi că acestea se confruntă cu o lipsă de personal.

Gabriela Mechea: În România, cam 62% din populaţie nu are absolut niciun fel de cunoştinţe de utilizare a calculatorului, 12% au cunoştinţe de bază, gen Word, Excel, şi restul de 12% au cunoştinte avansate. Primul factor ca impact care ne-a încetinit foarte mult creşterea este lipsa de specialişti.

Reprezentanta patronatului din industria de IT mai spune că lipsa speciliştilor din domeniu este cauzată de numărul mic al absolvenţilor facultăţilor de informatică, dar şi de formalităţile greoaie ale importului de specialişti din alte ţări din afara Uniunii Europene, ne-a precizat reporterul nostru Cătălin Radu.

The post Companiile de IT de pe piaţa românească se confruntă cu o lipsă de personal appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Companiile de IT de pe piaţa românească se confruntă cu o lipsă de personal

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button