Social

Covasna: Demersuri pentru înfiinţarea primei asociaţii profesionale a lucrătorilor de tineret din România

Un grup de iniţiativă, reunit săptămâna aceasta în localitatea covăsneană Bicfalău, şi-a propus să înfiinţeze prima asociaţie profesională a lucrătorilor de tineret din România, structură menită să sprijine dezvoltarea calitativă a acestui domeniu.

Consilierul în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului Cătălin Lazăr a precizat că astfel de asociaţii funcţionează cu succes în străinătate şi joacă un rol important în definirea şi reglementarea naturii, practicii, validării, calificării şi certificării, acţionând ca o ‘poartă de acces’ spre această profesie.

Pe de altă parte, aceste asociaţii profesionale contribuie la elaborarea standardelor de competenţă şi la stabilirea codurilor profesionale de etică.

Acţiunea este sprijinită de Compartimentului Tineret/Tabere al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Covasna şi Ministerul Tineretului şi Sportului, care vor mai susţine două proiecte ce se vor desfăşura în această vară la Centrul de Tineret de la Pădureni din judeţul Covasna.

The post Covasna: Demersuri pentru înfiinţarea primei asociaţii profesionale a lucrătorilor de tineret din România appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Covasna: Demersuri pentru înfiinţarea primei asociaţii profesionale a lucrătorilor de tineret din România

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button