Donatorii de sânge vor primi puncte de implicare socială, printr-o aplicație pe telefon

donatorii de sange vor primi puncte de implicare sociala printr o aplicatie pe telefon

Asociația „Creștem România Împreună” a lansat la nivel național proiectul „Vene Vii”, în parteneriat cu Institutul Național de Hematologie Prof. Dr. C.T. Nicolau.

Aplicația de mobil „Renaște România”stă la baza proiectului și ajută voluntarii să strângă punctele de implicare socială, să obțină „Diploma de donator” și să intre în baza de date pentru a putea fi contactați la nevoie, a declarat pentru Radio Tg.Mureș, coordonatorul proiectului, Mihai Mitu:

Această aplicație are la bază ideea de QR cod. Fiecare voluntar înregistrat primește automat un cod QR unic. În momentul în care se duce la centrul de donare de sânge și donează, o dată cu adeverința de donator, pe care o primește de la centrul respectiv, primește și un QR cod pe care o scanează cu aplicația de mobil. În momentul în care scanează codul, noi generăm automat o diplomă de donator și un număr de puncte de implicare socială. Aceste puncte se cumulează și, în viitor, vor putea fi transformate în bilete la teatru, bielete la filarmonică, bilete la evenimente sociale.

Donatorii se vor înregistra automat într-o bază de date, ulterior fiind contactați pentru a li se reaminti că este momentul să doneze din nou, pentru a fi anunțați de o eventuală criză apărută în urma unui eveniment nedorit sau dacă este nevoie de o grupă rară de sânge.

Revine Mihai Mitu:

Vom trimite notificări donatorilor după 3 luni, reamintindu-le că este momentul pentru o nouă donare. Vom folosi această bază de date în momentul în care vor apărea evenimente deosebite, tragice. În momentul în care există o cerere pentru o grupă specială de sânge, atunci putem să identificăm dintre acești voluntari, chiar sunându-i, trimițând SMS-uri, pentru a se duce și a ajuta persoanele aflate în nevoie.

Statisticile citate de Asociația „Creștem România Împreună” arată că doar 2% din populația României donează sânge, iar numărul donatorilor de sânge este în scădere.

Raluca Creţ

The post Donatorii de sânge vor primi puncte de implicare socială, printr-o aplicație pe telefon appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Donatorii de sânge vor primi puncte de implicare socială, printr-o aplicație pe telefon

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.