Social

Două persoane, reţinute în dosarul privind contrabanda cu ţigarete

Două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost reţinute joi, 27 iunie, în dosarul privind contrabanda cu ţigarete, iar la percheziţiile efectuate de poliţişti au fost descoperite peste 11.000 de ţigări, dar şi 1.000 de litri de alcool şi o instalaţie artizanală de producere a acestuia.
“În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate, în vederea confiscării, 11.180 de ţigarete care nu poartă timbre de marcaj, peste 1 kg de tutun şi 1.072 litri de alcool, deţinuţi în afara antrepozitului fiscal. A fost descoperită şi indisponibilizată şi o instalaţie artizanală, folosită de persoanele în cauză la producerea băuturilor alcoolice. Faţă de un bărbat, de 67 de ani, din localitatea Sovata şi o femeie, de 56 de ani, din Eremitu, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore”, a precizat într-un comunicat IPJ Mureş.
La acţiune, coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, au fost efectuate 11 percheziţii la locuinţele din judeţul Mureş ale unor persoane bănuite de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea ilegală, pe teritoriul României, a acestora.
Din cercetări a reieşit că, în cursul anului, persoanele respective ar fi deţinut şi comercializat ţigări fără timbre de marcaj emise de autorităţile fiscale române, sustrăgându-se astfel de la plata accizelor datorate bugetului de stat.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau fiind marcate necorespunzător.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar în activităţi au fost angrenaţi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş şi jandarmi.

(www.agerpres.ro)

 

Post-ul Două persoane, reţinute în dosarul privind contrabanda cu ţigarete apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Două persoane, reţinute în dosarul privind contrabanda cu ţigarete

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button