Festivalul Văii Mureșului, șansă de dezvoltare pentru localitățile participante

festivalul vaii muresului sansa de dezvoltare pentru localitatile participante

Sărbătoarea Văii Mureșului are loc sâmbătă și duminică, pe Platoul ”La alei” de pe raza comunei Răstolița. Comunele dintre Reghin și Toplița prezintă vizitatorilor portul și tradițiile populare, iar produsele expuse spre vânzare vor fi cu specific local. Partea artistică va fi asigurată de soliști locali, dar și de invitați de renume, în a doua parte a programului.

Directorul de festival, primarul comunei Deda, Lucreția Cadar:

Festivalul Văii Mureșului este în curs de pregătire. Avem agenții economici care vor fi prezenți, iar acum lucrează la amenajarea standurilor, avem reprezentanții comunelor care, de asemenea, standurile pentru comune, în satul alegoric. Suntem într-o fază avansată de lucru, sperăm să fie reușită ediția a 15-a a Festivalului, să respectăm tradiția și continuitatea folclorului și a jocurilor populare de pe Valea Mureșului Superior.

Lucreția Cadar a arătat că acest festival aduce beneficii directe și indirecte comunităților locale.

Pe lângă promovarea produselor și vânzările directe, se vor putea accesa și fonduri europene pentru dezvoltarea în principal a turismului:

Noi ne dorim o continuitate a ceea ce înseamnă mâncărurile tradiționale, jocul popular de pe Valea Mureșului, cântul popular, pentru că și artiștii locali sunt reprezentanți ai comunelor noastre. În activitatea noastră viitoare, ne propunem să realizăm un proiect care să asigure căsuțe tradiționale pentru comunitățile și cele două municipii care participă la festival, și acesta să fie, până la urmă, beneficiul, accesarea de proiecte europene pentru dezvoltarea acestui festival.

Festivalul promovează și lectura, prin proiectul Bibliotecii Județene Mureș „Hai cu o carte la festival” . Oamenii sunt încurajați să doneze unul sau mai multe exemplare, chiar și din cărți scrise de ei, care vor fi dăruite Bibliotecii Publice din comuna Chiher.

Evenimentul este organizat de către Asociația de dezvoltare intercomunitară „Valea Mureșului” în parteneriat cu Prefectura și Consiliul Județean Mureș.

Raluca Creţ

The post Festivalul Văii Mureșului, șansă de dezvoltare pentru localitățile participante appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Festivalul Văii Mureșului, șansă de dezvoltare pentru localitățile participante

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.