Social

FOTO: Locuitorii din Aleea Carpați vor parc modern pentru copii

Un grup de cetățeni care locuiesc în cartierul târgumureșean Aleea Carpați, blocurile 1-13 (Aleea Mică), s-a adresat miercuri, 4 septembrie, redacției cotidianului Zi de Zi, pentru a aduce în atenția autorităților locale situația în care se află parcul pentru copii din zonă.

Dotările din parcul actual, ”vechi de zeci de ani”

”Cartierul în ultimii ani a întinerit, locuind în prezent foarte multe familii cu copii mici. Problema majoră a părinților este starea parcului de joacă amplasat în mijlocul cartierului. Cele mai multe dotări ale parcului de joacă sunt vechi de zeci de ani, odată la câțiva ani sunt vopsite barele de fier ale leagănelor de către muncitorii Primăriei. În momentul de față obiectele fixe din spațiul de joacă sunt deteriorate, cu vopseaua degradată, nisipul din fața topoganului – singurul obiect mai nou – este vechi și abia mai există. Nu există un gărduleț care să limiteze parcul și drumul cu sens unic, în permanență circulă autoturisme, uneori cu viteză mare, fiind un real pericol pentru copii să se joace în voie. În cartier nu există limitare de viteză și plăcuță cu ”Excepția riveranilor”, a precizat Jozsa Andrea, care a asigurat că vorbește în numele majorității părinților cu copii mici din cartier.

Solicitare de sprijin din partea Primăriei

Locuitoarea din cartierul Aleea Carpați a solicitat autorităților locale, în numele părinților pe care îi reprezintă, „sprijinul în reamenajarea spațiului de joacă și modernizarea cu mijloacele aflate în dotare”, respectiv ”leagane, topogane mai noi la standarde europene de civilizație.”

”În ultimii ani am observat că majoritatea parcurilor din celelalte cartiere ale orașului Târgu-Mureș au fost reamenajate și modernizate și chiar amenajate alte parcuri la mică distanță unele de altele (Unirii), doar al nostru a rămas ancorat în trecut. Și noi suntem plătitori de taxe și impozite la fel ca ceilalți cetățeni ai orașului Târgu-Mureș, și copiii noștri au dreptul să se joace într-un spațiu civilizat și modernizat la standarde europene”, a menționat Jozsa Andrea.

Alex TOTH

 

 

Post-ul FOTO: Locuitorii din Aleea Carpați vor parc modern pentru copii apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: Locuitorii din Aleea Carpați vor parc modern pentru copii

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button