Social

FOTO: Nunta de Aur și Nunta de Diamant, sărbătorite în cadrul Zilelor Sărmășene

După cum am fost obișnuiți din anii anteriori, și în ediția de anul acesta al Zilelor Sărmășene, în 25 august, duminică, au fost  sărbătorite căsniciile de lungă durată din orașul Sărmaș și satele aparținătoare.

„Le spun tinerilor că viața de cuplu nu este una simplă, nu este întotdeauna netedă, nu este lipsită de anumite greutăți, dar aceste inerente probleme ale vieții vor fi mai ușor de trecut dacă cei doi, ca soț și soție, vor fi părtași atât la necazurile, cât și la bucuriile vieții de familie. Iată, dumneavoastră, cei 46 de sărbătoriți ai zilei, ați făcut acest lucru, și ați rezistat”, a afirmat ing. Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu.

A adresat câteva cuvinte invitaților și părintele Daniel Camară, care le-a transmis cuplurilor următoarele: „Este o binecuvântare de la Dumnezeu că ați ajuns aici. Deci este o zi atât de bucurie, cât și de recunoștință.”

Nunta de Aur

Nunta de Aur este sărbătorită după 50 de ani de căsătorie, după o jumătate de secol petrecută împreună. Cele 17 familii care au serbat în acest an nunta de aur la Zilele Sărmășene au fost Liviu și Ileana Băldean, Dumitru și Letiția Băldean, Ioan și Viorica Buș, Vasile și Florica-Elena Cadar, Vasile și Neta Ciluț, Csabai Iosif și Irina, Iosif și Anica Gașpar, Vasile și Aurora Hulpe, Traian și Florentina Georgeta Macai, Nagy Attila și Elena, Adrian și Mărioara Oprea, Laurean și Maria Pop, Istvan și Iolanda Simon, Ioan și Maria Sugar, Tanasie și Maria Suciu, Tokes Bela și Rozalia, Tokes Balazs și Maria.

Nunta de Diamant

Nunta de Diamant este sărbătorită la 60 de ani de căsătorie. Cele şase familii care au sărbătorit în acest an Nunta de Diamant la Zilele Sărmășene au fost: Vasile și Ana Burian, Vasile și Dochia Fărcaș, Ilyes Ștefan și Margareta, Melinte și Maria Lăcan, Iacob și Leontina Mureșan, Grigore și Uliana Șerban.

Credinţa şi dragostea, secretul căsniciei longevive

Ilyes Ștefan și Margareta au sărbătorit “Nunta de Diamant” la Zilele Sărmășene 2019.

Reporter: Care e secretul longevității căsătoriei dumneavoastră?

Ilyes Margareta: Eu consider că pacea și încrederea în Dumnezeu ne-a ajutat să rămânem împreună atâta timp.

Ilyes Ștefan: Da, încrederea și credința.

Rep.: Cum v-ați întâlnit? Pe la ce vârstă v-ați căsătorit?

I.M.: Ne-am întâlnit pe la 18 ani. Ștefan mi-a făcut curte aproape doi ani, noi având grădinile aproape unul de celălalt, și în final dragostea ne-a legat

Rep.: Ce sfat ați da tinerilor care vor să aibă o căsnicie de lungă durată?

I.Ș.: Să îl iubească pe Dumnezeu și să îl urmeze pe Domnul Iisus Hristos, el este exemplul nostru, în totul. Numai el ne dă viață veșnică, dacă alegi să îl urmezi.

Alex Ionuţ ORBAN

Post-ul FOTO: Nunta de Aur și Nunta de Diamant, sărbătorite în cadrul Zilelor Sărmășene apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: Nunta de Aur și Nunta de Diamant, sărbătorite în cadrul Zilelor Sărmășene

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button