Social

FOTO: Zilele orașului Luduș, „Bucurie – Tradiție – Diversitate”

Una dintre cele mai așteptate sărbători de la începutul verii este, fără îndoială, alăturarea zilelor de 31 mai primelor două zile din luna iunie într-o manifestare populară destinată tuturor vârstelor. Și de această dată, Piața Mare din Luduș a fost asaltată de ludușeni și de mulți vizitatori veniți din localitățile apropiate.

Mai întâi, vineri au fost organizate Zilele Liceului Tehnologic nr. 1 Luduș și programul pentru copii „Inocență, armonie și iubire în lumea de vis a copilăriei” oferit de Grădinița „Căsuța Fermecată”, două manifestări complexe despre care vom relata separat.

Primăria orașului Luduș și Asociația Culturală „Hai în sat” au programat pe scena instalată în piață trupa RIFF, o formație din Sibiu care a cântat muzică hard rock și blues rock de bună calitate. Ada Alexandra Moldovan, Adda, a cântat muzică pop fiind aplaudată la scenă deschisă de numeroșii săi fani. O formație cunoscută în județ, dar și în țară, Corax și-a început activitatea în anul 1982 și acum a devenit una dintre cele mai apreciate trupe de rock din țară.

Merite recunoscute

Conform unei frumoase tradiții, elevii care s-au remarcat la Olimpiadele școlare au fost premiați de Primăria orașului. Rând pe rând, Kis Istvan, viceprimarul orașului Luduș, i-a chemat pe scena mare pe elevii Vlad Hațegan, Ciprian Viorel Tilincă, Florina Precup, Rozalia Cristina Moca, Cristian Vasile Anca, Cristina Sorina Moldovan, toți de la Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș; Raluca Georgiana Racovițan, Adriana Bologa, Szekely Karina, Rareș Bucur, Adrain Buhazi și Sergiu Otvos de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” Luduș au primit câte un premiu, felicitări și aplauzele celor prezenți.

Muzică pentru tineret

Sâmbătă, numeroșii spectatori prezenți au aplaudat recitalurile date de Spike pe numele real Paul Mărăcine, trupa Noaptea târziu formată în 2014, dar cu mare priză la public. Seara târziu a intrat pe scenă Andra, îndrăgita cântăreață care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Cântec şi joc popular

Ziua de duminică a fost rezervată cântecului și jocului popular prin reprezentanții săi de frunte Tinu Vereșezan, Ionela Moruțan, Aurora și Săndel Mihai, Roxana și Septimiu Pop. Au contribuit la reușita spectacolului Ansamblurile folclorice „Ardealul” și „Hajdina” din Luduș, Ansamblul profesionist „Porolisum”, Ansamblul „Muszkatli Zenekar”, Ansamblul „Purtata Mediașului” și Ansamblul „Datina” Grebenișu de Câmpie. Acompaniamentul orchestral a fost asigurat de formația condusă de Săndel Gavriș.

În acest an, diversitatea standurilor cu atracții pentru copii a fost una impresionantă, la fel ca și oferta producătorilor de preparate culinare, tradiționale sau nu, dar toate îmbietoare. Cele trei zile de sărbătoare au fost încununate cu un foc de artificii și lasere care au brăzdat la miezul nopții cerul orașului Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

 

Post-ul FOTO: Zilele orașului Luduș, „Bucurie – Tradiție – Diversitate” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: Zilele orașului Luduș, „Bucurie – Tradiție – Diversitate”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button