Social

Glumă proastă la 112. Salvatori mobilizați în van pentru salvarea unui bărbat blocat pe râul Mureș

Un bărbat din localitatea mureșeană Vidrasău a sunat, în urmă cu câteva zile, la numărul de urgență 112 și a cerut ajutorul salvatorilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Horea” al județului Mureș, invocând faptul că a rămas blocat pe o insuliță, pe râul Mureș.
Ajunși în zona localității Vidrasău, reprezentanții ISU „Horea” al județului Mureș au început căutările după bărbatul respectiv realizând, după aproximativ 30 de minute de căutări, că totul a fost o glumă proastă.
„Am avut mai multe apeluri false după „cazul Caracal”. Chiar în urmă cu câteva zile am fost solicitați de către o persoană care a spus că este blocată pe o insuliță pe râul Mureș. Am localizat cu aproximație respectivul apel, ne-am deplasat acolo cu foarte multe resurse, atât noi cât și Poliția, l-am căutat pe om cel puțin 30 de minute, dar acesta nu mai răspundea la telefon. Au fost și scafandrii la intervenție, și urma să îl căutăm și cu elicopterul. S-au dat atunci mai multe persoane către Vidrasău, apelul a fost făcut de pe o cartelă PrePay și persoana respectivă a fost identificată, iar ulterior cred că a fost sancționată contravențional”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, col. Călin Handrea, inspectorul șef al ISU „Horea” al județului Mureș.
Deși costurile pentru mobilizarea resurselor necesare căutărilor au fost mult mai mari, „glumețul” a scăpat cu o sancțiune contravențională de 500 de lei.
„Amenda e de 500 de lei, iar combustibilul și resursele consumate au fost de cel puțin trei ori mai mari decât această amendă, aproape simbolică”, a arătat inspectorul șef al ISU „Horea” al județului Mureș.
Totodată, col. Călin Handrea a arătat că întreg colectivul pe care îl coordonează „lucrează permanent la conștientizarea populației vis a vis de utilizarea corectă și rațională a numărul 112.”
„Județul Mureș beneficiază de un dispecerat integrat și în momentul în care suni la dispecerat intră un apel preînregistrat care îți comunică în trei limbi faptul că apelul va fi înregistrat, ceea ce a mai demotivat cumva persoanele care au sunat sau sună aiurea”, a mai spus col. Călin Handrea.

Alex TOTH

Post-ul Glumă proastă la 112. Salvatori mobilizați în van pentru salvarea unui bărbat blocat pe râul Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Glumă proastă la 112. Salvatori mobilizați în van pentru salvarea unui bărbat blocat pe râul Mureș

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button