Social

Halda ecologică de la Săcele, reclamată pentru miros și poluare

Prefectura Brașov a convocat săptămâna trecută instituțiile cu atribuții în protecția mediului și a sănătății publice din județ . În urma întâlnirii s-a stabilit ca societatea care administrează depozitul de deșeuri să elaboreze unui studiu de impact asupra sănătății populației.

Prefectul Marian Rasaliu a declarat pentru Radio Tg.Mureș că prin noua autorizație integrată de mediu se vor monitoriza periodic emisiile:

S-a analizat modul de funcționare a acestui depozit ecologic, în condițiile în care în ultimii doi ani de zile au fost înregistrate reclamații din partea populației privind problemele de miros din zona metropolitană, în special muncipiul Brașov. S-a stabiluit ca societatea să continue demersurile în vederea elaborării unui studiu de impact asupra sănătății populației, document ce va sta la baza activității haldei. Până la finalizarea studiului, Direcția de Sănătate Publică a impus societății realizarea de monitorizării suplimentare ale copușilor chimici, care în cazul depășirii valorilor limită pot avea impact asupra sănătății populației.

Administratorul depozitului încă nu fost sancționat, dar i s-au trasat măsuri obligatoriu de îndeplinit pentru a se menține în legalitate, a adăugat prefectul Rasaliu.
Depozitul ecologic de deșeuri menajere de la Săcele deservește atât județul Brașov, cât și unele localități limitrofe, fiind acreditat european, adică îndeplinește toate normele de mediu.

Valeriu Russu

The post Halda ecologică de la Săcele, reclamată pentru miros și poluare appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Halda ecologică de la Săcele, reclamată pentru miros și poluare

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button