Social

În lume, milioane de persoane consumă droguri

În 2017, în lume erau în evidenţă 271 de milioane de consumatori de droguri, se arată în raportul ONU privind drogurile, dat publicităţii miercuri, la Viena.

Potrivit documentului Biroului ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), publicat odată la doi ani, numărul consumatorilor a crescut cu 30% în comparaţie cu anul 2009. În perioada de referinţă, 5,5% din populaţia cu vârsta cuprinsă între 15-64 de ani a consumat droguri. Raportul mai constată că în 2017 aproximativ 35 de milioane de oameni erau dependenţi de droguri, respectiv au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza consumului de droguri.

În acest sens, UNODC precizează că rectificarea tendinţei de creştere a numărului consumatorilor de droguri, care la început a fost estimată la 30,5 milioane de persoane, a fost necesară datorită noilor sondaje efectuate în unele ţări cu un număr mare de populaţie, cum este şi India şi Nigeria.

În ultimii doi ani, 585 de mii de oameni au decedat din cauza consumului de droguri, respectiv din cauza bolilor legate de acestea.

Virgil Natea

The post În lume, milioane de persoane consumă droguri appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: În lume, milioane de persoane consumă droguri

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button