Începe o nouă sesiune a Programului Rabla pentru electrocasnice

incepe o noua sesiune a programului rabla pentru electrocasnice

Înscrierile se vor putea face de luni de la ora 10.00.

Aproximativ 20 de milioane de lei sunt alocate de Administraţia Fondului pentru Mediu. Suma disponibilă de această dată a rezultat din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, precum şi din diferenţele provenite din dorinţa beneficiarilor de a schimba echipamentul aprobat de la o clasă de eficienţă energetică superioară la una inferioară. Anul acesta, pentru ediţiile din mai şi iunie, suma alocată iniţial a fost de 40 de milioane de lei, fiind acordate vouchere în valoare de 20 milioane lei.

Finanţarea din cadrul Programului „Rabla pentru electrocasnice” se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. În funcţie de eficienţa energetică, pentru maşini de spălat rufe sunt acordate vouchere de 200-300 de lei; pentru maşinile de spălat vase, frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice şi congelatoare – 300 sau 400 de lei. Cei care doresc să cumpere un aparat de aer condiţionat pot primi un voucher de 400 de lei, iar în schimbul predării unui echipament vechi şi pentru achiziţia unui televizor, valoarea voucherului poate fi de 200 sau de 400 de lei.

Înscrierile pentru noua ediţie a Programului „Rabla pentru electrocasnice” se fac online, în aplicaţia Administraţiei Fondului pentru Mediu, postată pe site-ul instituţiei.

The post Începe o nouă sesiune a Programului Rabla pentru electrocasnice appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Începe o nouă sesiune a Programului Rabla pentru electrocasnice

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.