Încrederea cetățenilor în piața de asigurări, la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani

increderea cetatenilor in piata de asigurari la cel mai scazut nivel din ultimii 30 de ani

Cel puțin asta spun datele ultimului studiu realizat de Asociația pentru Apărarea Drepturilor și Intereselor Consumatorilor (APCONS) care a publicat, pentru comparație, și date din Germania pe acest sector.

Dacă pe tot parcursul anului trecut, în Germania au fost depuse circa 1.200 de sesizări privind asigurările obligatorii dar și polițele CASCO, în România, doar în luna iulie din acest an, au fost 2.600 de reclamații privind polițele RCA.

Dacă în Germania sunt 80 de milioane de polițe RCA, în România sunt mai puțin de 6 milioane de polițe.

Târgumureșenii sunt conștienți de necesitatea asigurărilor, atât cele obligatorii cât și cele facultative, însă mulți nu își fac asigurări deoarece nu mai au încredere:


În luna iunie 2019, consiliul Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF) a delegat atribuțiile de control privind conduita asiguratorilor către un departament specializat al Autorității.

Prin urmare, din acest an, reclamațiile vor avea, pentru prima dată, o finalitate iar asiguratorii ”indisciplinați” vor fi sancționați, se arată într-un comunicat al ASF.

Cristina Bulbescu

The post Încrederea cetățenilor în piața de asigurări, la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Încrederea cetățenilor în piața de asigurări, la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.