Social

Inițiativa Cetățenească Europeană a CNS a adunat mii de semnături

Inițiativa Cetățenească Europeană „Politica de coeziune pentru egalitatea regiunilor şi menţinerea culturilor regionale” lansată de Consiliului Naţional Secuiesc a adunat în 4 luni aproape 20.000 de semnături online din statele UE. Inițiativa are nevoie să obțină un milion de semnături din 7 state până în mai anul viitor.
În legătură cu acest demers, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsák Balázs a declarat astăzi la Tîrgu Mureş că Inițiativa Cetățenească Europeană care urmărește dezvoltarea regiunilor naționale din cadrul statelor europene a obținut circa 5.000 de semnături în România și 13.000 din Ungaria.


Prin această iniţiativă cetăţenească se doreşte ca politica de coeziune a Uniunii Europene să trateze cu deosebită atenţie acele regiuni care se deosebesc prin particularităţile lor naţionale, etnice, culturale, religioase. Izsák Balázs a arătat că deşi la nivel european Regiunea Centru a României figurează cu un nivel de trai foarte bun, în realitate există un decalaj între Brașov și Sibiu, pe de o parte și Mureş, Harghita şi Covasna de cealaltă parte.

Consiliul Naţional Secuiesc pregătește o serie de manifestări prin care să adune mai multe semnături pentru inițiativa cetățenească la nivel european. Astfel, pe 29 septembrie la Tîrgu Mureș va avea loc Seara Regiunilor Naționale.

The post Inițiativa Cetățenească Europeană a CNS a adunat mii de semnături appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Inițiativa Cetățenească Europeană a CNS a adunat mii de semnături

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button