Social

Jandarmii din Harghita, solicitaţi de 74 ori, de la începutul anului, pentru îndepărtarea unor urşi

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi de 74 ori, de la începutul anului, pentru îndepărtarea unor urşi din apropierea zonelor locuite. Cele mai multe intervenţii au avut loc în staţiunea Băile Tuşnad, în zona Lacului Sf Ana sau a municipiului Miercurea Ciuc.

Pe lângă acestea au fost şi situaţii în care patrulele de jandarmerie au fost solicitate în mod direct de către cetăţeni, ori s-au autosesizat, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu. El a subliniat că echipele de intervenţie au dotarea necesară pentru a proteja oamenii şi bunurile acestora.

Ţinând cont de numeroasele semnalări ale prezenţei urşilor în zonele locuite, jandarmii au derulat şi acţiuni de informare şi prevenţie, turiştii fiind sfătuiţi să nu se apropie de animalele sălbatice, să evite zonele frecventate de acestea şi să sune la 112, dacă observă urşi în apropierea aşezărilor.

The post Jandarmii din Harghita, solicitaţi de 74 ori, de la începutul anului, pentru îndepărtarea unor urşi appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Jandarmii din Harghita, solicitaţi de 74 ori, de la începutul anului, pentru îndepărtarea unor urşi

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button