Social

Județul Covasna, inclus ca zonă-pilot în Programul de Cercetare și Inovare Orizont 2020, al UE

Județul Covasna a fost inclus, alături de alte patru regiuni europene, ca zonă-pilot în Programul de Cercetare și Inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene.

Proiectul își propune să cerceteze potențialul bioeconomic al regiunilor și să sprijine dezvoltarea strategiilor locale. Manager de proiect este Carmen Beatrice Păuna, cercetător în cadrul Institutului de Prognoză Economică al Academiei Române:

Județul Covasna a fost introdus în acest proiect alături de alte patru regiuni din Bulgaria, Polonia, Macedonia și Letonia, fiecare având un puternic potențial bioeconomic specific, cum ar fi lemn, ape minerale, plante pentru produse cosmetice și farmaceutice sau zone piscicole.

Activitățile din cadrul acestui proiect vor include seminarii educaționale, școli de vară, schimburi de experiență și lansarea unor pop-up magazin cu produse tradiționale sau inovative, care pune în valoare în resursele bioeconomice locale și pot deveni branduri pentru aceste zone.

The post Județul Covasna, inclus ca zonă-pilot în Programul de Cercetare și Inovare Orizont 2020, al UE appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Județul Covasna, inclus ca zonă-pilot în Programul de Cercetare și Inovare Orizont 2020, al UE

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button