Social

Mai mult de o pătrime din gospodării nu au baie sau grup sanitar

Anul trecut, ponderea gospodăriilor dotate cu baie/duş a fost de 73,6%, iar a celor cu grup sanitar de 72,2%, reiese din ‘Ancheta asupra calităţii vieţii’, realizată de Institutul Naţional de Statistică.

Pe medii de rezidență, mai mult de jumătate din gospodăriile rurale nu beneficiază de avantajele oferite de existenţa unei băi şi a grupului sanitar’, semnalează INS. În schimb, în localităţile urbane peste 9 din 10 gospodării ocupă locuinţe dotate cu băi/duşuri şi grupuri sanitare.

Conform anchetei INS, unele gospodării acuză efectul neplăcut al unor factori care afectează zonele în care se află amplasate locuinţele. Printre aceşti factori se remarcă în mai mare măsură zgomotul produs de traficul rutier, feroviar sau aerian (16% din totalul gospodăriilor); poluarea aerului (15,3%); riscul unor incidente de tipul furturilor şi agresiunilor (11,9%) şi respectiv zgomotul produs de persoanele din vecinătate (7,3%). Pe medii de rezidenţă, cele mai numeroase situaţii de acest gen se constată în urban.

The post Mai mult de o pătrime din gospodării nu au baie sau grup sanitar appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mai mult de o pătrime din gospodării nu au baie sau grup sanitar

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button