Merele distribuite elevilor din Mureș sunt din Polonia

merele distribuite elevilor din mures sunt din polonia

Doar două firme au participat la licitația organizată de Consiliul Județean Mureș pentru distribuirea merelor în școli prin Programul guvernamental ”Lapte, corn și fruct”.
Este vorba de o firmă din Vrancea, care s-a descalificat deoarece nu avea toate documentele cerute, și firma câștigătoare, din Alba.
Contractul a fost încheiat în 12 aprilie, pe o perioadă de doi ani, iar imediat după sărbătorile pascale copiii au început să primească un măr de două ori pe săptămână.

Consilierul de comunicare al CJ Mureș, Sanda Vițelar:

Câștigătorul licitației a fost desemnată societatea SC Logistic Media Pop Art SRL din Alba Iulia. Au fost două societăți care s-au înscris la licitație, societatea câștigătoare și o societate din județul Vrancea care nu a întrunit condițiile impuse prin caietul de sarcini. Merele sunt din Polonia, da. Aș sublinia faptul că programul pentru școli beneficiază de finanțare din fonduri europene și astfel, potrivit normelor legale în vigoare, nu putem impune criterii care să restricționeze accesul pe piață a produselor din țările Uniunii Europene.

Părinții târgumureșeni cred că merele românești ar fi fost mult mai bune pentru elevi:


Autoritățile mureșene s-au sesizat privind distribuția merelor, dar și a altor produse în școli. Direcția de Sănătate Publică Mureș efectuează controale, inclusiv în aceste zile, a precizat directorul instituției, dr. Iuliu Moldovan:

Nu, analize la măr nu am făcut că nu facem aceste analize dar, conform caietului de sarcini, acestea trebuie distribuite nu vrac, ci spălate și ambalate individual. Ori, colegii au fost în control și au fost găsite mere livrate vrac. Controalele pe tema laptele, cornul (și fructul) se desfășoară tot timpul anului să se vadă dacă se respectă ceea ce trebuie să se dea la elevi.

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș că a convocat pentru miercuri o ședință cu cei trei furnizori de produse distribuite elevilor în școli, pentru a le atrage atenția asupra respectării calității.
Prefectul Mircea Dușa le amintește și directorilor de școli că trebuie să sesizeze eventualele probleme constatate la aceste produse.

Cristina Bulbescu

The post Merele distribuite elevilor din Mureș sunt din Polonia appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Merele distribuite elevilor din Mureș sunt din Polonia

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.