„Mic dejun pentru biciclişti”, la Târgu-Mureş

mic dejun pentru biciclisti la targu mures

În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, Poliţia Mureşeană este partenerul Fundaţiei Comunitare Mureş în derularea evenimentului „Mic Dejun pentru biciclişti!”. Demersul îşi propune să promoveze mişcarea şi folosirea bicicletei ca şi mijloc de transport alternativ.

„Pentru că siguranţa cetăţenilor este o preocupare generală şi constantă a poliţiei, în cadrul acestui eveniment poliţiştii de prevenire şi cei rutieri au abordat siguranţa rutieră, mai exact pe cea a bicicliştilor. Astăzi, 7 iunie, poliţiştii, alături de parteneri, au fost prezenţi la intersecţia străzilor Gheorghe Doja cu Avram Iancu, unde au interacţionat cu peste 30 biciclişti, discutând despre prevederile legislative adresate lor şi totodată, despre importanţa conduitei preventive în traficul rutier”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Pentru ca  deplasarea pe două roţi să fie una cât mai sigură, poliţiştii recomandă să ţinem cont de următoarele sfaturi:

– Asiguraţi-vă întotdeauna, înainte de a porni la drum, de eficienţa sistemelor de frânare şi de funcţionalitatea sistemelor luminoase, sonore şi de direcţie!

– Fiţi cât mai vizibili în trafic (nu uitaţi de vesta reflectorizantă şi alte tipuri de îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante), în acest mod veţi reduce riscul de a trece neobservaţi… de şoferi!

– Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate proteja de complicaţiile medicale ce pot surveni în urma implicării în accidente rutiere!

– Poliţiştii mureşeni încurajează mişcarea, sportul, dar mai presus de toate, încurajează comportamentele sănătoase, care nu pot fi decât cele legale!

– Astfel că, indiferent de mediile la care facem referire, fie că vorbim de stradă, şcoală, sau familie, vă recomandăm să acţionaţi legal, responsabil, preventiv!

(Redacţia)

Post-ul „Mic dejun pentru biciclişti”, la Târgu-Mureş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: „Mic dejun pentru biciclişti”, la Târgu-Mureş

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.