Mic dejun pentru bicicliștii din Tîrgu-Mureș

mic dejun pentru biciclistii din tirgu mures

Inspectoratul Județean de Poliție Mureș a organizat astăzi, în cadrul Săptămânii prevenirii criminalității, un filtru mai special, oprind bicicliștii la o cafea și la un biscuit.
Acțiunea s-a desfășurat între orele 7.00 și 9.00 la intersecția străzii Gh Doja și a Bdului 1848, iar bicicliștii au fost chestionați despre regulile privind casca de protecție sau vesta reflectorizantă.
Oamenii sunt conștienți că în oraș e destul de periculos să circuli cu bicicleta, din cauza aglomerației, și cred că este absolut obligatorie construirea de piste de biciclete. Mesajul polițiștilor a fost acela de a atenționa participanții la trafic în privința vulnerabilității bicicliștilor.

Natalia Dulău, psiholog în cadrul IPJ Mureș:

Majoritatea bicicliștilor pe care i-am întâlnit astăzi, am observat că nu poartă cască de protecție, iar legea recomandă și nu impune acest lucru. În județul Mureș anul acesta s-au înregistrat 76 de accidente rutiere grave, dar nu au fost accidente în care să fie implicați bicicliștii. În primul rând este interzis consumul de alcool atunci când ne deplasăm cu bicicleta, iar amenzile sunt destul de mari, de 870 de lei.

Tot astăzi, în centrul municipiului Tg.Mureș, lângă Ceasul floral, a fost amplasat un simulator de accidente, cetățenii fiind invitați să testeze intensitatea impactului unei coliziuni directe la viteza de 10 km pe oră.
În paralel, poliţiştii aflaţi în trafic au distribuit șoferilor materiale informative, iar în mai multe școli și grădinițe târgumureșene au loc activităţi de educaţie rutieră.

Valeriu Russu

The post Mic dejun pentru bicicliștii din Tîrgu-Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mic dejun pentru bicicliștii din Tîrgu-Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.