Ministerul Mediului a emis autorizaţie pentru împuşcarea ursului care a produs pagube în comuna Păuleni-Ciuc

ministerul mediului a emis autorizatie pentru impuscarea ursului care a produs pagube in comuna pauleni ciuc

Ministerul Mediului a emis autorizaţie pentru împuşcarea ursului care a produs, în ultima lună, numeroase pagube locuitorilor din comuna Păuleni-Ciuc, jandarmii harghiteni fiind chemaţi de mai multe ori în zonă pentru îndepărtarea animalului.

Ultimele pagube au fost înregistrate în această săptămână, când ursul a intrat într-o gospodărie şi a omorât cinci oi.

Directorul Asociaţiei de Vânătoare din Zonă, Hotnagy Lehel, a explicat pentru Agerpres că personalul de specialitate urmează să monitorizeze animalul şi să îl împuşte.

De asemenea, Ministerul Mediului a emis autorizaţie de împuşcare şi pentru un urs care a omorât un cal şi mai multe vite în comuna Sânmartin, şi în acest caz urmând să se facă monitorizarea animalului, pentru ca paznicii de vânătoare să fie siguri că este acelaşi exemplar care a produs pagube.

Şeful APM Harghita a mai precizat că, recent, a fost relocată şi o ursoaică cu doi pui prezentă în zona Lacului Sfânta Ana, urmând să fie relocată încă o ursoaică, cu trei pui.

The post Ministerul Mediului a emis autorizaţie pentru împuşcarea ursului care a produs pagube în comuna Păuleni-Ciuc appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ministerul Mediului a emis autorizaţie pentru împuşcarea ursului care a produs pagube în comuna Păuleni-Ciuc

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.