Mureșenii pot depune cereri pentru lemn de foc

muresenii pot depune cereri pentru lemn de foc

Prețul lemnului pentru încălzirea locuinței, livrat direct populației, variază în funcție de specie, sortiment și condițiile de livrare, costurile de transport nefiind incluse în preț.
Pentru a nu avea dificultăți în încălzirea locuinței, silvicultorii îi sfătuiesc pe cetățeni să întreprindă încă de acum demersurile pentru asigurarea cantităților necesare, dat fiind că solicitările sunt numeroase, mai ales pe speciile de foioase.

Directorul comercial al Direcției Silvice Mureș, Florin Petra:

Punem la dispoziție peste 3.000 de metri cubi în fiecare lună, acum disponibili aproximativ 3.500. Îi sfătuim pe cetățeni să se aprovizioneze din timp, procedura este simplă, trebuie să depună o cerere la primărie sau la ocolul silvic, unde le este mai ușor și se aprobă în limita de 10 metri cubi pe familie. Ne-am orientat după cantitatea pe care am valorificat-o anul trecut, când s-a solicitat 36.000 de metri cubi, iar această cantitate o vom pune la dispoziția cetățenilor și în acest an.

În acest an, Direcția Silvică Mureș a valorificat deja 12.000 de metri cubi de lemne, la un preț mediu de 135 de lei pe metrul ster.
Toate volumele și prețurile de vânzare a lemnului destinat încălzirii locuințelor sunt disponibile la sediile celor 313 ocoale silvice din cadrul Romsilva, dar și centralizat pe pagina de internet a Romsilva, www.romsilva.ro, la secțiunea ”Lemn pentru foc – de vânzare”, datele la nivelul direcțiilor silvice fiind permanent actualizate.

Raluca Creţ

The post Mureșenii pot depune cereri pentru lemn de foc appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureșenii pot depune cereri pentru lemn de foc

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.