Social

O poartă secuiască de mari dimensiuni a fost amplasată în preajma altarului de unde Papa Francisc va oficia liturghia la Şumuleu-Ciuc

Iniţiativa aparţine autorităţilor din Harghita, Covasna şi Mureş.
Poarta secuiască, cu simboluri specifice zonei Ciuc, are o înălţime de 5,3 metri, o lăţime de 8,48 metri şi pentru realizarea ei s-au folosit peste patru metri cubi de lemn de stejar.
Într-un atelier din localitatea SubCetate, la poarta secuiască uriaşă au lucrat, timp de două luni, mai mulţi meşteri populari, dar şi elevi de la Şcoala Populară de Artă.
Suveranul Pontif va efectua o vizită apostolică în România, în perioada 31 mai – 2 iunie, urmând să fie prezent în oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

The post O poartă secuiască de mari dimensiuni a fost amplasată în preajma altarului de unde Papa Francisc va oficia liturghia la Şumuleu-Ciuc appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: O poartă secuiască de mari dimensiuni a fost amplasată în preajma altarului de unde Papa Francisc va oficia liturghia la Şumuleu-Ciuc

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button