Social

Oaspeți din Traun, în mijlocul sașilor din Ținutul Reghinului

La sfârșitul săptămânii trecute  a avut loc cea de a 29-a  Întâlnire a   Sașilor din Transilvania,  eveniment găzduit în perioada 20-22 septembrie de  Bistrița. Tema acestei întâlniri a fost „Împreună / Comemorăm/ Clădim”, întinsă pe durata a trei zile. Au venit sași din toate colțurile Transilvaniei și ale lumii ca să fie împreună, uniți, să comemoreze momentele care i-au despărțit acum 75 de ani, când a avut loc evacuarea sașilor din nordul Transilvaniei.

La marea sărbătoare de la Bistrița

Au participat și sașii din Reghin și Ținutul Reghinului (Reener Ländchen). Au mers cu mic cu mare, tineri și bătrâni să fie alături de frații lor. S-au bucurat să revadă prieteni vechi, să audă cântecele și muzica de fanfară, să simtă ritumul dansurilor, care le-au colorat copilăria, iar acum le-au umplut ochii cu lacrimi și inima de bucurie.

Oaspeți din Austria

O bucurie mare pentru reghinieni a fost și întâlnirea cu prietenii acestora, membrii fanfarei  și ansamblului de dansuri populare din Traun, Austria. Aceștia au facut o vizită la Reghin și Petelea, duminică 22 septembrie 2019 , unde au sărbătorit Ziua Recoltei împreună cu enoriașii parohiilor evangehlice C.A. din Ținutul Reghinului. Împreună au comemorat, sărbătorit, s -au rugat pentru victimele trecutului și pentru ceea ce urmează să fie clădit impreună, legături de prietenie, care să reziste secole de acum încolo.

Post-ul Oaspeți din Traun, în mijlocul sașilor din Ținutul Reghinului apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Oaspeți din Traun, în mijlocul sașilor din Ținutul Reghinului

Credit autor: Alin Zaharie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button