Social

Parcurile de joacă din Mureș, verificate de protecția consumatorilor

18 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 de lei au fost aplicate până acum de inspectorii pentru protecția consumatorului din cauza unor vicii găsite la spațiile de joacă.

Au fost verificate parcurile din spațiile private sau din sectorul public-privat, o altă acțiune tematică la parcurile aparținând primăriilor fiind încă în derulare. Inspectorii au găsit echipamente de joacă sparte, ciobite, frânghii rupte, care puneau în pericol integritatea copiilor.

Șeful Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Mureș, Liviu Todoran:

S-au acordat 18 sancțiuni la nivelul întregului județ pentru informare incompletă, sau lipsă de informare iar din cele 18, 6 au fost pentru vicii găsite în funcționare. Acum, poate că am fost mai chițibușari, de frică să nu se întâmple ce s-a întâmplat în alte județe, unde au fost victime nepoții și copiii noștri… De asta, am fost un pic mai severi.

Spațiile de joacă din Mureș verificate sunt sigure acum, dar situația se poate schimba de la o zi la alta din cauza actelor de vandalism, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș șeful CJPC Mureș, Liviu Todoran:

Astăzi putem spune că (parcurile) nu reprezintă o problemă la nivelul județului și a Municipiului Târgu-Mureș, pentru că controalele s-au extins și în principalele orașe, chiar și în comune. Astăzi, cu mâna pe inimă pot spune că sunt sigure parcurile de joacă din județ dar trag un semnal de alarmă: există foarte multe fapte antisociale, distrugeri , vandalism care în fiecare zi poate să schimbe aspectul sau siguranța unei zone de joacă.

Inspectorii pentru protecția consumatorului atrag atenția că fiecare echipament din spațiile de joacă trebuie să fie etichetat cu privire la vârsta minimă și maximă admisă.

De asemenea, în fiecare parc trebuie afișate date de contact, adică număr de telefon și adresă de e-mail atât de la Protecția Consumatorului, cât și de la administratorul spațiului.

Cristina Bulbescu

The post Parcurile de joacă din Mureș, verificate de protecția consumatorilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Parcurile de joacă din Mureș, verificate de protecția consumatorilor

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button