Pauză de fotbal pentru deținuți

pauza de fotbal pentru detinuti

O parte din persoanele private de libertate iau astăzi pauză în programul zilnic, pentru a participa la un minicampionat de fotbal pe terenul de sport din incinta Penitenciarului Aiud. La întrecere participă deţinuţi custodiaţi în trei unităţi penitenciare din Regiunea Centru: Târgu Mureş, Codlea şi Aiud.

Competiția urmărește să le ocupe în mod util timpul petrecut în detenţie dar şi să atenueze efectele negative ale detenţiei asupra persoanelor private de libertate.

Potrivit organizatorilor – Penitenciarul Aiud, practicarea, într-un cadru organizat, a activităţilor sportive de către deţinuţi contribuie atât la detensionare, cât şi la dezvoltarea de atitudini şi aptitudini pro-sociale, care le vor fi de folos la integrarea în comunitate, după eliberare. Printre acestea se numără: respectarea regulilor şi a adversarului, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, dezvoltarea capacităţii de a lua decizii responsabile, având în acelaşi timp marele avantaj că persoanele private de libertate au intrinsec motivaţia necesară de a participa.

Datele oficiale arată că în Penitenciarul Aiud se găsesc 543 persoane private de libertate, în Penitenciarul din Tg.Mureș 299 persoane, iar la cel din Codlea 501 deținuți.

Virgil  Natea

The post Pauză de fotbal pentru deținuți appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Pauză de fotbal pentru deținuți

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.