Social

Pesta porcină și pagubele produse de inundații, în atenția Prefecturii Mureș

Prefectul județului, Mircea Dușa, a convocat astăzi ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor Mureș, având pe ordinea de zi măsuri de prevenire a răspândirii virusului pestei porcine africane la nivelul județului Mureș.
Până în acest moment nu s-au înregistrat cazuri pe raza județului Mureș, dar la nivel național au fost identificate aproximativ 200 de focare, în 18 județe.

În urma controalelor la nivelul județului Mureș a fost identificată o situație la Hodac, unde un cetățean din județul Cluj a fost surprins comercializând porci, el fiind amendat. Totodată, au fost depistați 71 de porci fără documente legale în cadrul unui control realizat în colaborare cu Poliția Rutieră, care au fost confiscați și incinerați.
Este în continuă monitorizare populația de mistreți dar nu s-au sesizat nereguli.

Prefectul Mircea Dușa:


Tot azi a fost convocată și ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, pentru aprobarea raportului privind apărarea împotriva inundațiilor și secetei hidrologice din județul Mureș din perioada 4 iunie – 3 iulie 2019.

Valoarea estimativă a pagubelor se ridică la 665.000 de lei, a mai spus Mircea Dușa:

Bianca Tomuț

The post Pesta porcină și pagubele produse de inundații, în atenția Prefecturii Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Pesta porcină și pagubele produse de inundații, în atenția Prefecturii Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button