Peste 90% din locurile taberelor din Sovata sunt ocupate

peste 90 din locurile taberelor din sovata sunt ocupate

Cele două taberele pentru tineret din stațiune oferă 90 de locuri de cazare pentru fiecare dintre cele 12 serii programate pe parcursul verii.
Participanții provin din întreaga țară iar taberele sunt organizate în fiecare săptămână.
Taberele școlare se adresează inclusiv persoanelor cu nevoi speciale, iar centrul din Sovata, fostă vilă de protocol, este unul dintre cele mai căutate, a precizat pentru Radio Tg.Mureș directoarea Direcției Județene pentru Tineret și Sport Mureș, Iuliana Rus:

În fiecare an organizăm tabere de odihnă, tabere naționale, tematice, sociale și pentru persoane cu nevoi speciale. Taberele de odihnă se desfășoară la centrele Sovata I și Sovata II, fostele tabere școlare de la Sovata. Peste 95% din cele 90 de locuri disponibile în cadrul bazei turistice din Sovata sunt ocupate și din păcate nu putem face față cererilor.

Copiii aflați în tabără în Sovata sunt cazați în camere cu 2-3 paturi de paturi, fiecare cu grup sanitar propriu, televizor, wireless, totul la un tarif foarte avantajos. Masa este asigurată de un hotel din stațiune pentru că bucătăria Centrului de vacanță este dezafectată în acest moment, mai spune Iuliana Rus:

Condițiile sunt foarte bune, prețurile sunt avantajoase fiind cele practicate la nivel de minister, adica 70-80 de lei pe zi, pe o perioadă de 6 zile.

În taberele de la Sovata se desfășoară atât activități educative cât și sportive, cu scopul dezvoltării armonioase a copilului.
Baza turistică de la Sovata funcționează de zeci de ani și rămâne în continuare una dintre cele mai căutate locații.
Centrul de vacanță Sovata este situat la o distanta de aproximativ 1,5 km de lacul heliotermal Ursu si la o distanta de 5 km de pârtia de schi.
Statiunea se află la 65 km de Tîrgu Mures si la 70 km de Sighișoara în depresiunea Praidului la o altitudine de 520 m.

Vlad Todoran

The post Peste 90% din locurile taberelor din Sovata sunt ocupate appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 90% din locurile taberelor din Sovata sunt ocupate

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.