Precipitațiile abundente au provocat pagube în mai multe judeţe din ţară

precipitatiile abundente au provocat pagube in mai multe judete din tara

Ploile din ultimele ore au făcut pagube însemnate mai multe judeţe din ţară. În Bistriţa-Năsăud este cel mai rău – au fost afectate două oraşe şi 14 comune.
Apele au inundat 170 de case şi drumuri, sute de hectare de teren şi au rupt poduri şi podeţe. Aproape 100 de persoane au fost evacuate din două localităţi.
În județul Mureș circa 10 la sută din suprafețele agricole sunt afectate de ploi. Cele mai mari probleme sunt în Miercurea Nirajului și Hodoșa, unde au căzut 80 de litri de precipitații, în doar 3-4 ore .
Cele mai afectate de ploi sunt culturile de sfeclă și porumb.
Tot în județul Mureș este acoperit de ape, la această oră, drumul comunal dintre Dileul Vechi și Cipău.
Potrivit reprezentanților ISU Mureș, șoseaua este acoperită de ape pe o porțiune de circa 100 de metri, iar adâncimea apei ajunge în unele locuri la 60-70 de cm.
Deocamdată ploile s-au oprit, dar rămân în vigoare mai multe avertizări de inundaţii. Astfel, hidrologii au emis un cod galben, activ până diseară, la miezul nopţii, pentru 11 judeţe din jumătatea de nord a țării. Avertizarea vizează inclusiv județele Cluj, Mureş, Harghita, Covasna și Braşov.

The post Precipitațiile abundente au provocat pagube în mai multe judeţe din ţară appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Precipitațiile abundente au provocat pagube în mai multe judeţe din ţară

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.