Social

Primăria Sfântu Gheorghe atenţionează cetăţenii cu privire la prezenţa urşilor în apropierea oraşului

Administrația recomandă locuitorilor să îşi ia măsuri de precauţie în cazul în care intenţionează să iasă la iarbă verde sau la plimbare prin pădure.

Primăria Sfântu Gheorghe atrage atenţia că urşii din pădurile din jurul oraşului pot intra şi pe teritoriul zonelor locuite şi locaţiilor desemnate pentru picnicuri.

Conform sfaturilor specialiştilor, nu se recomandă persoanelor să intre singure în păduri şi se recomandă să fie gălăgioşi, pentru a evita intrarea în contact cu urşii, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei, remis astăzi.

Reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe atrag atenţia cetăţenilor că trebuie să declare în scris, în termen de maximum 24 de ore, eventualele pagube provocate de urşi, pentru a putea fi despăgubiţi.

Gestionarii fondurilor de vânătoare din judeţul Covasna susţin că numărul urşilor a crescut, la nivel naţional, cu aproape 2.000 în ultimii ani, iar cei mai mulţi trăiesc în judeţele din centrul ţării, respectiv în Braşov, Covasna şi Harghita.

The post Primăria Sfântu Gheorghe atenţionează cetăţenii cu privire la prezenţa urşilor în apropierea oraşului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Primăria Sfântu Gheorghe atenţionează cetăţenii cu privire la prezenţa urşilor în apropierea oraşului

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button