Social

Problema Cimitirului Militar al Eroilor din Valea Uzului, discutată de specialiştii români şi maghiari

Problema Cimitirului Militar al Eroilor din Valea Uzului, necropolă de război cu caracter multinaţional, a fost discutată ieri, la Cercul Militar Naţional din Capitală, de specialiştii români şi maghiari.

Potrivit informaţiilor de presă oficiale, nu a fost luată nicio decizie concretă pentru a reglementa problema, care se află în atenţia opiniei publice.

Din documentul oficial referitor la Cimitirul Militar din Valea Uzului rezultă că: „Părţile au subliniat importanţa unei comunicări deschise şi pragmatice, fără accente emoţionale, în consonanţă cu valorile europene şi euroatlantice şi cu Parteneriatul Strategic dintre România şi Ungaria, care poate duce la rezolvarea situaţiilor de orice natură şi poate aplana eventualele neînţelegeri”.

Cimitirul Eroilor de la Valea Uzului a luat fiinţă în perioada 1926-1927, ca urmare a unei ample activităţi de centralizare a osemintelor eroilor descoperite pe Valea Uzului, efectuate de Societatea „Cultul Eroilor”. În total, în Cimitirul de onoare din satul Valea Uzului au fost centralizate osemintele a 1.197 morţi de război: români, germani, maghiari, ruşi şi austrieci.

The post Problema Cimitirului Militar al Eroilor din Valea Uzului, discutată de specialiştii români şi maghiari appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Problema Cimitirului Militar al Eroilor din Valea Uzului, discutată de specialiştii români şi maghiari

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button