Social

Proiectul “Array of Things Tîrgu Mureş”, calificat în semifinalele competiţiei “Ţara lui Andrei”!

“Ne-am calificat în semifinala competiției “Ţara lui Andrei” cu proiectul “Array of Things Tîrgu Mureș” la categoria Mediu și avem nevoie de cât mai multe voturi pentru a trece în etapa următoare.

https://www.taraluiandrei.ro/ro-smart/mediu?i=181&fbclid=IwAR1nmZBVJZ0gfh0vuW9VIipUXYbar1F13g7k3NJKSGOIxEopGTubICdd61k#/proiecte-semifinaliste

Povestea “Array of Things Tirgu Mures”

Calitatea aerului este o preocupare majora a tîrgmureșenilor. Industria chimică și lipsa centurii ocolitoare îi pune pe mureșeni într-o situație confuză: ce produce mai multă poluare? Industria sau traficul? Care sunt intervalele orare și locurile în care poluarea este mare? Este adevărat că în afara orelor de program, poluarea este mai mare? Ce să rezolvăm mai întâi: centura sau poluarea industrială?

Cercetătorii de la University of Chicago si Argonne National Laboratories au pus la punct un sistem de detectori robuști la intemperii, detectori ce pot fi montați în diferite locuri și transmit date în timp real. Acești detectori măsoară nivelul de monoxid de carbon, dioxid de azot, ozon, hidrogen sulfurat, dioxid de sulf, temperatură, umiditate, vibrație, presiune.

Acești detectori transmit date în timp real, dând o imagine clară asupra factorilor ce contribuie la calitatea aerului în timpul zilei în diferite locuri din oraș. Dorim să conectăm acești detectori la o platformă online unde fiecare doritor va putea accesa datele. Studenți di elevi din oraș vor putea sa folosească datele pentru a elabora lucrări de diplomă sau doctorat, asociații de mediu de asemenea vor putea citi datele în timp real, cetățenii vor putea afla ce zone și la ce ore trebuie evitate.

Proiectul a ajuns în semifinale, fiind un proiect unic la nivel national, singurul depus din zona aceasta a Transilvaniei.
Ca sa ajunga in finala are nevoie de voturi și vă invităm să-l votați.

Știm că trebuie să vă creați un cont pentru a vota, așa că vă mulțumesc anticipat pentru efort. Sper să reușim să continuăm acest proiect ce va avea impact pe termen lung în România.

Haideți să aflăm despre aerul din orașul nostru!”

(Iniţiatorii proiectului “Array of Things Tîrgu Mureş”)

 

Post-ul Proiectul “Array of Things Tîrgu Mureş”, calificat în semifinalele competiţiei “Ţara lui Andrei”! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Proiectul “Array of Things Tîrgu Mureş”, calificat în semifinalele competiţiei “Ţara lui Andrei”!

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button