Social

SC Media Marketing SRL: Aproape un milion de euro, fonduri nerambursabile, investiți în reabilitarea și modernizarea drumurilor din comuna Brâncovenești

Proiectul „REABILITARE ȘI MODERNIZARE DRUMURI ÎN COMUNA BRÂNCOVENEȘTI, JUDEȚUL MUREȘ”, proiect care a beneficiat de o finanțare nerambursabilă de aproape un milion de euro acordată prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, a ajuns la final, lucrările care au vizat modernizarea mai multor străzi secundare din comună fiind recepționate.

Străzile modernizate sunt străzi secundare în mediul rural, situate în localitățile Brâncovenești, Vălenii de Mureș, Idicel de Pădure, din comuna Brâncovenești, județul Mureș. Suprafața carosabilă ocupată de lucrare este de 42.756,35 mp; lungimea totală modernizată este de 11.762 m. Totodată a fost construite 3 poduri noi și reabilitate 2 poduri în localitatea Idicel de Pădure.

Necesitatea investiţiei a fost determinată de următoarele considerente:

  • degradarea unor elemente de construcție datorită trecerii timpului;

  • sistemul rutier neadaptat la necesitatea preluării traficului actual și de perspectivă;

  • deficiențe în ceea ce privește colectarea și evacuarea apelor pluviale.

Prin executarea lucrărilor propuse pe amplasament s-au obținut următoarele avantaje tehnico – economice :

  • Reducerea timpului de deplasare a locuitorilor către zonele de interes;

  • Reducerea cheltuielilor cu consumul de combustibili;

  • Reducerea cheltuielilor cu trenul de rulare;

  • Reducerea noxelor poluante și a prafului;

  • Îmbunătățirea accesului la procesul de învățământ a elevilor;

  • Reducerea timpului de intervenție a pompierilor, poliției, salvării etc având ca efecte salvarea de vieți omenești și bunuri.

  • Facilitarea accesului la terenurile agricole din zonă.

Modernizarea părții carosabile a străzilor s-a realizat prin așternerea următoarelor straturi: fundație de balast – 25 cm, strat de bază din piatră spartă -12 cm, strat de legătură din binder de criblură – 6 cm, strat de uzură din mixtură asfaltică – 4 cm. Acostamentele au fost amenajate prin așternerea unui strat de piatră spartă pe un strat de nisip pilonat. Scurgerea apelor de pe platforma străzilor se asigură prin șanțuri și rigole, după caz. Accesele existente pe traseul străzilor se realizează prin rigole carosabile din beton.

Valoarea totală a proiectului este de 1.513.254 euro, din care valoarea eligibilă este de 973.732  euro.

Media Marketing SRL a asigurat servicii de proiectare pentru investiția realizată și servicii de consultanță în managementul proiectului. Primarul Ordog Ferencz vorbește despre colaborarea cu specialiștii companiei de consultanță și proiectare, dar și despre firma care a executat lucrările, doar în termeni elogioși. „Suntem foarte mulțumiți atât de cei de la Geiger care au executat lucrările, cât și de consultanță. Cu Geiger nu am mai lucrat până acum, dar suntem mulțumiți de ce au făcut, iar despre Media Marketing vă spun că nu suntem la primul proiect cu ei, avem și altele și sper să avem oportunitatea să atragem și alte fonduri în comună cu ajutorul lor”, a declarat primarul Ordog Ferencz, care spune că în urma finalizării proiectului situația drumurilor în comuna Brâncovenești „este bună, spre foarte bună”.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: SC Media Marketing SRL: Aproape un milion de euro, fonduri nerambursabile, investiți în reabilitarea și modernizarea drumurilor din comuna Brâncovenești

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button