Social

SC Media Marketing SRL Tîrgu-Mureș: Confort crescut pentru locuitori și turiști după modernizarea a două străzi în comuna Lunca Bradului

Lucrările de modernizare a sistemului rutier pe străzile Fântânel și Pârâul Bisericii din localitatea Lunca Bradului, investiție finanțată prin contractul de finanțare încheiat între Comuna Lunca Bradului și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) pentru proiectul  „Asfaltare strada Fântânel și strada Pârâul Bisericii în comuna Lunca Bradului, județul Mureș”, au fost finalizate. Valoarea totală a investiției a fost de  2.277.681 lei inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă 1.964.566 lei, inclusiv TVA. Lungimea totală a străzilor modernizate este de 2.774 m (2,77 km).

Străzile Fântânel și Pârâul Bisericii erau menajate prin pietruire. Dispozitivele de evacuarea apelor meteorice erau subdimensionate și insuficiente ca număr. Prin modernizare străzile din proiect sunt străzi asfaltate cu următoarele caracteristici:

  • lățimea platformei de drum – 5,00 m – 4,00 m;
  • lățimea părții carosabile – 4,00 m – 3,00 m;
  • lățimea acostamentelor – 0,50 m;
  • lățimea șanțurilor – 1,30 m;

Avantajele obținute prin terminarea lucrărilor sunt următoarele:

  • reducerea cheltuielilor de exploatarea a autovehiculelor,
  • mărirea siguranței și confortului participanților la trafic,
  • evacuarea apelor prin amenajarea șanțurilor.

Primarul comunei Lunca Bradului, Vultur Petru spune că pentru comunitatea sa investiția este foarte importantă, deoarece până acum la Lunca Bradului nu au fost drumuri asfaltate. „În total acum avem aproape 4 kilometri de asfalt pentru că în afara celor despre care spuneți dumneavoastră am reușit asfaltarea și a două drumuri de legătură, unul care face legătura cu drumul național și cealaltă legătură între  drumurile Fântânel și Pârâul Bisericii. Acum avem asfalt din capul satului până la Sălard”, a declarat primarul Vultur Petru.

SC Media Marketing SRL a oferit servicii de consultanţă tehnică și financiară în elaborarea documentaţiei şi întocmirea dosarului investiţiei conform solicitărilor finanţatorului, în vederea încheierii contractului de finanţare cu MDRAPFE, iar edilul din Lunca Bradului este foarte mulțumit de această colaborare. „Am început colaborarea cu SC Media Marketing încă din 2012 și vă pot spune că este o colaborare deosebită cu o firmă deosebită și specialiști de încredere care ne-au ajutat și ne ajută în ceea ce privește proiectarea și întocmirea dosarelor pentru proiecte atât pe fonduri europene cât și pe fonduri guvernamentale”, a subliniat edilul din Lunca Bradului.

Printre proiectele derulate în colaborarea dintre administrația locală de la Lunca Bradului și SC Media Marketing SRL numărându-se cel în baza căruia, în 2017, Comuna Lunca Bradului a obținut o finanțare nerambursabilă prin PNDR 2014-2020, măsura 7.2, în sumă de 1.741.848 euro,  și care viza modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și înființarea rețelei de canalizare în localitatea Lunca Bradului, dar și unul mai recent, pentru care contractul de finanțare a fost semnat în 2019, în valoare de aproape 5,4 milioane de lei, care vizează reabilitarea şi modernizarea Școlii Gimnaziale Lunca Bradului, proiectul finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, Prioritatea de investiții 10.1 Investițiile în educație și  formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare,  Obiectiv Specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copiii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: SC Media Marketing SRL Tîrgu-Mureș: Confort crescut pentru locuitori și turiști după modernizarea a două străzi în comuna Lunca Bradului

Credit autor: Agenda de Mureș.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button