Social

Scandalul continuă la Cimitirul din Valea Uzului

Peste 1000 de maghiari au format, joi, un lanţ uman în faţa Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a nu permite accesul la manifestările care urmau să fie organizate de Ziua Eroilor de mai multe asociaţii româneşti.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat corespondentului MEDIAFAX că oamenii stau unii lângă alţii, iar pentru că sunt foarte mulţi nici nu trebuie să se ţină de mână pentru a bloca accesul.

Printre cei prezenţi se numără parlamentari şi primari ai UDMR, dar şi simpli cetăţeni.

Cei prezenţi au pancarte cu documentele emise de autorităţile statului român care atestă că acţiunile Primăriei Dărmăneşti privind inaugurarea parcelei eroilor români din Cimitirul Valea Uzului s-ar fi făcut cu încălcarea legii.

De la ora 17.00, în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului erau programate manifestări aprobate de Primăria Dărmăneşti de sărbătorire a Zilei Eroilor, la care şi-au anunţat participarea mai multe asociaţii româneşti.

La faţa locului se află jandarmi şi poliţişti.

Cu puțin timp în urmă, mai mulţi români prezenţi în Valea Uzului au intrat pe partea laterală a cimitirului şi au rupt poarta de acces, îmbrâncindu-se cu jandarmii

Potrivit Agerpres, unii dintre participanți sunt violenţi şi le solicită jandarmilor să le permită tuturor celor peste 1.000 de români să intre în cimitir.

The post Scandalul continuă la Cimitirul din Valea Uzului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Scandalul continuă la Cimitirul din Valea Uzului

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button