Sectorul acvaristic de la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș va fi modernizat anul viitor

sectorul acvaristic de la gradina zoologica din targu mures va fi modernizat anul viitor

Cea mai mare investitie la Zoo Tg.Mureș a fost făcută în 2007, când s-au reabilitat și modernizat mare parte din spații, a precizat directorul Grădinii Pavel Dumitru:

În 2007 Primăria Municipiului Târgu-Mureș a pornit un program cu o valoare de 4.5 milioane de euro. Programul se numește „Reamenajarea și modernizarea Grădinii Zoologice din Târgu-Mureș” s-au îndeplinit următoarele obiective: A fost amenajată o semirezervație pentru urși și lupi pe o suprafață de 5 hectar și o semirezervație pentru ierbivorele europene pe o suprafață de 10 hectare; s-a construit un pavilion pentru feline și  un pavilion pentru păsări de baltă și s-a reamenajat lacul existent; s-a construit un pavilion african pentru adăpostirea girafelor, elefanților și a ierbivorelor africane și două padocuri aferente, fiecare pe o suprafață de 1.5 hectare; A fost finalizat iluminatul public pe toată suprafața Grădinii Zoologice.

Cea mai mare Grădină Zoologică din țară ca suprafață adăpostește în prezent peste 700 de exemplare din mai mult de 150 de specii.

Modernizarea și îmbunătățirea condițiilor pentru animale vor continua anul viitor, spune directorul Pavel Dumitru:

Ne-am propus ca, începând de anul viitor, să refacem în totalitate sectorul acvaristic, va fi o schimbare în profunzime. Mai vrem și să amenajăm un grajd pentru ierbivorele africane, un padoc aferent, un fânar și un depozit de lemne pentru acestea. Mai există încă un lac, mai mic, care trebuie și el reamenajat.

Săptămâna trecută, Grădina Zoologică din Tg.Mureș a marcat împlinirea a 55 de ani de la înființare.

Vlad Todoran

The post Sectorul acvaristic de la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș va fi modernizat anul viitor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sectorul acvaristic de la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș va fi modernizat anul viitor

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.