Sfaturi pentru o vacanţă în siguranţă

sfaturi pentru o vacanta in siguranta

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au transmis marţi, 6 august, un set de recomandări „pentru ca zilele libere din vacanţă să fie petrecute în siguranţă.”

Redăm, în rândurile de mai jos, sfaturile poliţiştilor mureşeni:

– Manifestaţi atenţie ridicată faţă de bunurile personale, mai ales în zonele aglomerate (ştanduri, piscine, alte locuri de relaxare întâlnite în zonele montane sau la mare)!

– Nu vă lăsaţi bunurile nesupravegheate, în diferite zone de agrement, nici pentru o secundă! Infractorii oportunişti pot profita de neglijenţa dumneavoastră!

– Faceţi-vă o obişnuinţă în a păstra în portmoneu doar suma de bani necesară pentru cheltuielile curente! În nici un caz, să nu păstraţi codul PIN al cardului, lângă acesta!

– Nu postaţi pe reţelele de socializare date cu privire la programul dumneavoastră de vacanţă! Infractorii sunt prezenţi şi în mediul virtual, de unde îşi pot culege informaţiile necesare pentru săvârşirea actelor infracţionale (adresa potenţialelor victime, programul de vacanţă, etc.! Selectaţi cu grijă informaţiile pe care le postaţi online! Ţineţi cont de faptul că lumea virtuală este un spaţiu public! Aţi spune oricui unde locuiţi, unde şi când mergeţi în vacanţă, unde învaţă copilul dumneavoastră…?

– Grăbiţi-vă încet, pentru a ajunge în siguranţă la destinaţiile dorite! Adaptaţi viteza la condiţiile de drum şi trafic! Respectaţi viteza legală de deplasare! Nu uitaţi, alcoolul ucide! Nu-l urcaţi la volan!

(Redacţia)

 

 

 

 

Post-ul Sfaturi pentru o vacanţă în siguranţă apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Sfaturi pentru o vacanţă în siguranţă

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.