Social

Slujba de la Șumuleu va fi transmisă în 4 limbi

Limba latină este cea în care vor fi rostite principalele părți din Liturghie, predica Papei Francisc urmând să fie rostită în italiană, cu traducere simultană în limbile română și maghiară. Corul, în schimb, va cânta doar în limba maghiară.
Papa Francisc se va deplasa cu papamobilul pe culoarele dintre sectoarele cu pelerini pe dealul de la Șumuleu Ciuc iar Sfânta Liturghie va începe la ora 11,30.
Totuși, programul pe scena principală va debuta la 6,00 dimineața, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș responsabilul de comunicare al pelerinajului de la Șumuleu, pr. Stelian Vereș:

Se va desfășura un program în acel loc unde va fi Sfânta Liturghie. Vor fi diferite coruri, școli, copii, studenți care vor urca pe scenă și vor încerca să animeze puțin această perioadă de așteptare. Cele mai importante părți din Sf Liturghie vor fi celebrate în limba latină. Predica sfântului părinte va fi în limba italiană și care va fi tradusă concomitent în limba română și în limba maghiară. Cântecele și părțile credincioșilor vor fi spuse de către fiecare credincios în parte în limba proprie dar corul este cu cântece în limba maghiară.

După încheierea Sfintei Liturghii, la ora 13,00, papa va fi găzduit pentru prânz la mănăstirea franciscană din Șumuleu, după-amiază urmând să ajungă cu elicopterul la Bacău, respectiv la Iași pentru o nouă întâlnire cu pelerinii.

The post Slujba de la Șumuleu va fi transmisă în 4 limbi appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Slujba de la Șumuleu va fi transmisă în 4 limbi

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button