Social

Șomerii mureșeni, așteptați la cursuri de formare profesională

7 astfel de programe vor începe în luna septembrie, în județul Mureș.
Este vorba de meserii care au căutare în momentul de față pe piața muncii și la care șomerii sunt nevoiți să participe pentru a avea mai multe șanse de a găsi un loc de muncă.
Cursurile sunt organizate gratuit de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș, care a mai derulat peste 20 astfel de programe în acest an, a precizat directorul instituției, Gheorghe Ștef:

În anul acesta am organizat până acum 21 programe de formare profesională, la care au fost cuprinși un număr de 370 șomeri. În luna septembrie avem programate 7 cursuri în următoarele meserii și ocupații : cofetar –patiser, agent de securitate, tehnician maseur, îngrijitori bătrâni la domiciliu, expert achiziții publice, ospătar (chelner) și inspector resurse umane. Sperăm că vom avea suficiente persoane pentru a începe aceste cursuri.

La nivel național, aproape 2.900 de șomeri vor fi calificați gratuit luna viitoare. Sunt anunțate circa 180 de programe de formare profesională, cele mai multe, în București și în județele Vrancea, Dolj, Dâmbovița și Mureș.

Cristina Bulbescu

The post Șomerii mureșeni, așteptați la cursuri de formare profesională appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Șomerii mureșeni, așteptați la cursuri de formare profesională

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button